Bryan Zuidinga

Motox.nl

BRYAN ZUIDINGA OVER MOTOX

“Offroad & allroad rijden is een beleving. Het is voor velen een stuk ontspanning door inspanning. Maar soms ook een avontuur dat eeuwig op je netvlies zal blijven staan.

Dit alles heb ik zelf mee mogen maken. Vanaf de start van mijn crosscarrière op mijn 15de tot aan de legendarische Paris-Dakar rally. Ik wil andere mensen graag dat gevoel meegeven. Zowel jong als oud. Ik ben me dan ook gaan verdiepen in het geven van jeugdtrainingen in samenwerking met de KNMV. Dit resulteerde in mijn diploma Jeugd Motorsport Trainer.

Maar ook het kind in de volwassene wil ik trainen. Je kunt veel dingen leren, maar vaak is het nog veel belangrijker om dingen af leren! In de trainingen & tijdens de motorreizen geef ik de rijder tips & tricks mee die direct effect hebben.

Wil je rally gaan rijden dan zal een goede voorbereiding het halve werk zijn!”

WIE IS BRYAN “THE BIG Z” ZUIDINGA?

Op 15-jarige leeftijd is The Big Z begonnen op een Suzuki rm 125 van toendertijd 750 gulden. De passie voor de motorcross is geboren. Niet zo vreemd als je bent geboren & getogen achter het motorcrosscircuit De Schans in Lichtenvoorde. Zo nu en dan onder leiding van Fons Nijhof, maar vooral door goed te kijken en veel te trainen heeft Bryan zich de sport eigen gemaakt.

Geboren in 1974 in het ziekenhuis aan de Grolsche grachten (achterhoek). Opgegroeid achter het motorcross-circuit De Schans in Lichtenvoorde. In 1996 is Bryan uit zijn ouderlijk huis vertrokken om de wereld te verkennen. Vele plekken van de wereld heeft hij gezien, vaak voor zijn werk in de motorsport. Met als terugvalbasis altijd de hoofdstad van Nederland Amsterdam.

Terugkijkend op deze 35 jaar heeft Bryan een zeer brede carriere in de motorsport opgebouwd. Hij was actief als rijder in de motorcross: regionaal, nationaal, Enduro, en rallyraid international. Met als hoogtepunt het behalen van de finish van Le Dakar in 2007!

Maar niet alleen als rijder is Bryan te vinden in de motorsport. Ook als technische man verstaat hij het vak uitstekend. Zo tunede hij zijn eigen motor altijd waardoor menige koppositie direct na de start werd veroverd. Later werd hij door verschillende motorcoureurs gevraagd, waaronder maar liefst de wereldkampioen Dave Strijbos. Ook de preparatie van zijn eigen Dakar-motor heeft hij volledig zelf uitgevoerd. Om zo zijn motor van binnen en buiten te kennen tijdens deze zwaarste rally van de wereld.

Zijn technische kennis en doorzettingsvermogen brachten hem als technische tester in 2001 naar Yamaha Motor Europe. Op de Product Development-afdeling van Yamaha Accessoires kon Bryan al zijn rijders- en sleutelervaring inzetten. Sindsdien zijn de accessoires van Yamaha sterk verbeterd!! 😉

Om zijn passie over te brengen op de jeugd heeft Bryan ook de opleiding motorsporttrainer van de Koninklijke Nederandse Motorsport Vereniging met goed gevolg afgerond en mag zichzelf nu gelicenseerd KNMV-motorsporttrainer noemen.

Foto’s Dakar met Bryan Zuidinga

BRYAN OVER “THE BIG Z”

“Ik vind het mooi & interessant om me in bepaalde stof te verdiepen: rijtechnieken, voeding voor trainingen, trainingsmethodieken, overlevingsmethoden, navigatie, motortechniek, gereedschap, enz. Maar ik zie ook graag het opwaaiende stof van een steeds dichterbij komende voorganger in de rally!

Een goede voorbereiding is echt het halve werk. Het scheelt enorm veel stress als je het van te voren goed hebt uitgedacht. Stress is op alle vlakken een slechte raadgever.

Ik leer vandaag de dag ook nog steeds iedere keer weer nieuwe dingen. Je ben nooit uitgeleerd en je moet jezelf scherp houden.

Ik vind het prachtig mijn kennis over te dragen aan iedereen die ook zijn passie wil uitvoeren op een verantwoorde manier en om ook zijn droom dichterbij te brengen. ‘Follow your dreams, Nothing is impossible!’ is niet voor niets mijn lijfspreuk. Het heeft me gebracht tot waar ik nu gekomen ben. Dat alles valt onder de noemer MotoX.“

Sportieve groeten,

Bryan Zuidinga.

© 2015 Motox | Kvk: 34 3313 86

Direct contact

Neem direct contact met ons op en vul hieronder het formulier in.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search