Bryan 02

 In

WIE IS BRYAN “THE BIG Z” ZUIDINGA?

Op 15-jarige leeftijd is The Big Z begonnen op een Suzuki rm 125 van toendertijd 750 gulden. De passie voor de motorcross is geboren. Niet zo vreemd als je bent geboren & getogen achter het motorcrosscircuit De Schans in Lichtenvoorde. Zo nu en dan onder leiding van Fons Nijhof, maar vooral door goed te kijken en veel te trainen heeft Bryan zich de sport eigen gemaakt.

Geboren in 1974 in het ziekenhuis aan de Grolsche grachten (achterhoek). Opgegroeid achter het motorcross-circuit De Schans in Lichtenvoorde. In 1996 is Bryan uit zijn ouderlijk huis vertrokken om de wereld te verkennen. Vele plekken van de wereld heeft hij gezien, vaak voor zijn werk in de motorsport. Met als terugvalbasis altijd de hoofdstad van Nederland Amsterdam.

Terugkijkend op deze 35 jaar heeft Bryan een zeer brede carriere in de motorsport opgebouwd. Hij was actief als rijder in de motorcross: regionaal, nationaal, Enduro, en rallyraid international. Met als hoogtepunt het behalen van de finish van Le Dakar in 2007!

Maar niet alleen als rijder is Bryan te vinden in de motorsport. Ook als technische man verstaat hij het vak uitstekend. Zo tunede hij zijn eigen motor altijd waardoor menige koppositie direct na de start werd veroverd. Later werd hij door verschillende motorcoureurs gevraagd, waaronder maar liefst de wereldkampioen Dave Strijbos. Ook de preparatie van zijn eigen Dakar-motor heeft hij volledig zelf uitgevoerd. Om zo zijn motor van binnen en buiten te kennen tijdens deze zwaarste rally van de wereld.

Zijn technische kennis en doorzettingsvermogen brachten hem als technische tester in 2001 naar Yamaha Motor Europe. Op de Product Development-afdeling van Yamaha Accessoires kon Bryan al zijn rijders- en sleutelervaring inzetten. Sindsdien zijn de accessoires van Yamaha sterk verbeterd!! 😉

Om zijn passie over te brengen op de jeugd heeft Bryan ook de opleiding motorsporttrainer van de Koninklijke Nederandse Motorsport Vereniging met goed gevolg afgerond en mag zichzelf nu gelicenseerd KNMV-motorsporttrainer noemen.

Recent Posts
Direct contact

Neem direct contact met ons op en vul hieronder het formulier in.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search